donderdag 29 oktober 2015

We dit it!

We hadden ein-de-lijk alle puzzelstukken van de schatkaart en konden dus op zoek gaan. Maar piraat Spruit had ons een beetje beetgenomen: er zijn vier schatkaarten, waarvan er maar een de echte was. De leerlingen deden hun uiterste best om op zoek te gaan naar de schat. Toen we ze eindelijk gevonden hebben, deden de leerlingen de schat open. Er zat voor iedereen een lekker muntje in.
Een mooie afsluiter van het thema.




De klas opvrolijken.

We waren er al een tijdje mee bezig, maar nu zijn ze volledig af: de piraten!
Papegaai Regenboog voelde zich wat eenzaam. Hij miste de piraten om hem heen. Gelukkig wilden de kindjes uit het eerste leerjaar hem uit de nood helpen. Ze ging aan de slag met verf, schaar, lijm, potloden... om tot dit resultaat te komen. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden.


maandag 26 oktober 2015

Wat? Piraten in België?

Vandaag, maandag 26 oktober, leerden we over hedendaagse piraterij.
Ik had de leerlingen wijsgemaakt dat we vandaag (in België) geen piraten zoals zij ze kennen nog terugvinden. Inderdaad, wijsgemaakt. Kijk zelf maar.

A ram sam sam

Piraten moeten heel erg voorzichtig zijn met wat ze zeggen op de boot. Ze willen namelijk niet dat iemand hun plannen kan doorvertellen. Daarom spreken piraten vaak geheime taal.
De kids leerden het liedje A Ram Sam Sam, een lied dat vaak gezongen wordt als ze iets te bespreken hebben. Piraat Lars had blijkbaar al meegevaren met de boot, want hij kende het lied al...
Hieronder een kort filmpje van het resultaat.


dinsdag 20 oktober 2015

Ondertussen op volle zee...

We zijn ondertussen al dinsdag. Op maandag zijn we officieel met het thema gestart. De leerlingen kregen al meteen heel veel informatie. En natuurlijk wisten ze zelf ook al veel over de zeerovers.
Maar dan kwam het probleem: piraat Spruit heeft een vermoeden dat er in of rond de school een schat verborgen ligt. Aangezien hij op zee zit, kan hij niet zelf op zoek gaan naar de schat.
Hij vroeg of de leerlingen hem wilden helpen. Uiteraard zouden ze dan delen.

En of de leerlingen enthousiast waren. In de speeltijd gingen ze reeds op zoek naar de schat. Helaas zonder resultaat.



Vandaag, dinsdag, kwamen er zelfs twee piraten de klas binnen: piraat Arno en piraat Simon. Heel fijn om te zien dat de leerlingen zo in het thema opgaan.

Wordt zeker vervolgd...


zondag 18 oktober 2015

Ahoy, piraten

Hallo iedereen,

Morgen (19 oktober) is het weer zo ver: stage. Deze keer doe ik stage bij de patatjes uit het eerste leerjaar van de VBS Sint -Theresia uit Rollegem.
Ik ben er klaar voor, piraat Spruit is er klaar voor en papegaai Regenboog al helemaal.

Ik doe mijn best om af en toe een bericht te posten over het reilen en zeilen van de kinderen. Maar uiteraard wordt deze stage van 2 weken een zeer drukke periode.

Ik wil heel graag ook mijn medestudenten veel succes wensen met hun stage!

Tot later!