zondag 29 december 2013

Studeertip

Wanneer je een grote test of examen hebt, kan het je helpen als je eerst eens in je handen knijpt. Natuurlijk moet je wel met de juiste hand een vuist maken, anders heb je een omgekeerd effect.
Tijdens het studeren helpt het om in je rechterhand te knijpen. Zo wordt de informatie sneller naar de hersenen gestuurd. Wanneer je dan het examen moet maken, knijp je in je linkerhand. Zo haal je de informatie weer uit je hersenen.
Al heb ik wel wat slecht nieuws voor linkshandige mensen. Voor deze mensen gaat deze bewering voorlopig niet op. Want de hersenen van linkshandige mensen werken anders.
Dit experiment werd uitgevoerd op 51 personen. Ze kregen allemaal een rubberen balletje en moesten twee keer 45 seconden in het balletje knijpen. Tussen de twee tijden door kregen ze 15 seconden pauze. Een aantal personen deden dit met hun rechterhand en de rest met de linkerhand. Nadien kregen ze 36 woorden en moest men proberen om zoveel mogelijk woorden te onthouden.
Nadat ze de woorden grondig hadden bekeken, moesten ze opnieuw in het balletje knijpen en proberen om zoveel mogelijk woorden te noteren.
De resultaten kan u hieronder terugvinden.


Visser, H. (2013, april). Wetenschap 24. Opgehaald van http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2013/april/Beter-onthouden-door-handenknijpen.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten