zaterdag 23 mei 2015

Afscheid nemen bestaat niet...

Het schooljaar zit er bijna op en dat betekent dat we onze stageschool eens moesten bedanken. Op de affiche die ik enkele dagen geleden postte, kon je al min of meer zien wat de leerlingen te wachten stond. Natuurlijk konden een paar selfies (lees: een 70-tal foto's!) niet uitblijven.
Bedankt, Centrumschool! We zullen jullie nooit vergeten!
Bye bye, zwaai zwaai en tot in den draai.

Klik hier om de foto's te bekijken.

dinsdag 19 mei 2015

Place to be

Donderdag nemen wij, Ruben De Marez, Marlot Bruyneel, Nassima Abied en ikzelf, afscheid van onze stageschool. De vier studenten keren dan nog een keer terug naar de Centrumschool. Onze affiche licht alvast een tipje van de sluier op.



De stage is alweer voorbij

De tijd vliegt. Dat bewees deze stage nogmaals. Een laatste groepsfoto hoorde daarbij.
Bedankt aan alle leerlingen, en natuurlijk ook aan de mentor voor deze leerrijke stage.
Tot later...



maandag 18 mei 2015

Check numero 3

Vandaag vond de derde check op de Centrumschool - checklist plaats. Opdracht: de leerlingen moesten speelgoed meebrengen waarmee ze samen buiten konden spelen. Al snel bleek dat hun eigen materiaal plaats moest ruimen voor... een doodgewoon springtouw van de juf.
Fun gegarandeerd. De foto's vind je hier terug.

donderdag 14 mei 2015

Check nummer 2

Ook de checklist staat niet stil. Het tweede puntje op de lijst was namelijk frietjes eten in de klas.
Helemaal gelukt is dit niet, want we aten ze op de speelplaats.
Maar lekker, dat waren ze zeker en vast!

Ondertussen bij de vulkanen...

Nu we goed en wel gestart zijn met ons thema rond vulkanen is het hoog tijd om jullie eens verslag uit te brengen. Dinsdag is het thema officieel van start gegaan. De eerste les draaide vooral rond natuurrampen in het algemeen. Ik polste naar de voorkennis van de kinderen en had ze ook informatie laten meebrengen (boeken, filmpjes, krantenartikelen...). Hiervoor wil ik eerst een pluim uitreiken aan de leerlingen! Ik stond ervan versteld hoeveel voorbereidend werk ze al gedaan hadden. Het thema leefde overduidelijk.

Naast de algemene natuurrampen zijn we dieper ingegaan op vulkanen. Hiervoor moesten de leerlingen ook de delen van de aarde kennen: de aardkorst (waar wij op leven), de mantel en de kern.
Om na te gaan hoe een vulkaan kon uitbarsten, deden we de test met de koekjes en de confituur. De koekjes waren de platen, de confituur de magma. We lieten de koekjes - de platen dus - naar elkaar toeschuiven en zo konden we uitbarsting simuleren.

Een "echte" uitbarsting hebben we nog niet gehad, maar dit komt zeker en vast volgende week aan bod. Geniet van het verlengde weekend!



dinsdag 12 mei 2015

En we zijn vertrokken...

Op maandag ging de eerste dag van de stage van start. Naast de "gewone" lessen zoals rekenen en taal was er ook ruimte voorzien waarin het er ietsje losser kon aan toegaan. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de les volksdans die ondanks het (weliswaar zeer minieme) tegenpruttelen van de jongens een succes was. Hiervan zijn helaas geen beelden.

Waar er wel beelden van zijn, is de rap die de leerlingen maakten. Het onderwerp mochten ze niet kiezen. De rap moest natuurlijk over vulkanen gaan. Zie hieronder het geslaagde resultaat. Goed gewerkt, 5B!

zondag 10 mei 2015

Den boer op

Zonet vond op mijn stageschool (Centrumschool Kuurne) het jaarlijkse schoolfeest plaats.
Het thema van dit jaar: "Den boer op". Honderden boeren en boerinnetjes stonden klaar om het beste van zichzelf te geven. Ook het vijfde leerjaar was van de partij.