zaterdag 30 januari 2016

Nog meer foto's...

Vandaag hebben wij nog enkele foto's van onder het stof gehaald. Alhoewel "enkele"...

Benieuwd? Klik dan hier

Veel plezier.

Juf Ine

dinsdag 26 januari 2016

Volksdans met de twee klassen

Op woensdag - helaas onze voorlaatste dag - vond de turnles volksdans plaats.
Uitzonderlijk gaven wij deze les met de twee klassen samen.
Dit leverde een aantal fijne foto's op.
Bedankt aan Seppe, onze huisfotograaf.

Klik hier om het album te bekijken

Juf Ine

zondag 24 januari 2016

Cinemastisch

Hallo allemaal,

Het filmpje van cinemastisch was maar even te zien op mijn blog.
Ondertussen is dit er opnieuw afgehaald omdat ik geen problemen wil krijgen met auteursrechten.

Wie toch graag het filmpje wil bekijken / houden als souvenir, kan mij een mailtje sturen naar volgend e-mailadres:

ine.verschuere@student.vives.be

Dan stuur ik zo snel mogelijk het filmpje door. Vermeld duidelijk jouw naam, zodat ik het filmpje niet zomaar naar iedereen begin te sturen.

Veel liefs,

juf Ine

donderdag 21 januari 2016

Say cheese!

Jihaaaaaa de foto's zijn er. 
Klik hier om de foto's te bekijken. 

Geniet ervan.

En dan gaat de deur achter je dicht

Mensen vragen vaak of wij blij zijn dat de stage voorbij is. Om eerlijk te zijn: neen. De band die we met de leerlingen hebben opgebouwd, zorgde voor een moeilijk afscheid. Knuffels, tekeningen, complimenten en heeeeeeeeeel veel foto's zorgden voor een warme herinnering.

Net zoals de leerlingen keken ook wij uit naar de filmpremière. De filmpjes kenden een prachtig resultaat. Rode loper, popcorn, gezellig samenzijn... Alles was aanwezig om er een gezellige dag van te maken.

De klok liep vooruit, de minuten telden af. We moesten bijna weg. Maar niet vooraleer de leerlingen ons in de bloemetjes zetten. Maar ook omgekeerd. Dit leverde heel wat mooie foto's op.

Wij willen eerst en vooral de leerlingen nog eens bedanken. Als zij enthousiast zijn, zijn wij dat ook en wordt de stage megafijn. En dat gebeurde hier ook. Daarnaast moeten we natuurlijk ook nog een grote dank u  richten aan onze mentoren: juf Ruth en juf Lieven.

De foto's volgen zo snel mogelijk.

Veel liefs

Juf Kimberly en juf Ine

maandag 18 januari 2016

Bij Juf Ine

Ik ben Eva en ik zit momenteel in de klas van Juf Ine.
Het is er heel leuk.
Ze geeft voldoende uitleg en kan goed overweg met iedereen.
Als we goed hebben gewerkt mogen we een tussendoortje doen.
Het is altijd leuk om dat eens te doen we werken veel in groepjes en leren daardoor elkaar beter kennen.
We leren dat we moeten rustig zijn en dat we dan worden beloon .
We werken ook nog veel samen met de andere klas en dat is wel wat moeilijker omdat er dan nog meer lawaai is.
En toch blijven de juffen rustig. Zelfs in de proeven blijft ze rustig ook al komt er soms wel iemand kijken of ze het goed doet.
Dan zegt ze dat op voorhand en dan weten we allemaal dat we super flink moeten zijn en ons best moeten doen.
Ze zorgt er ook voor dat iedereen goed kan werken en als er een belangrijke vraag wordt gesteld, legt ze het voor heel de klas uit.
In de lessen sport zorgt ze er ook voor dat we op het laatste een spel kunnen doen.
Zo kunnen we veel bewegen maar het ook op een leuke manier doen.
Net hetzelfde in de lessen: we doen het op een leuke manier. Zo kan iedereen op een leuke manier veel studeren in de proeven.
Ik ben gewoon super blij dat wij met onze klas Juf Ine hebben als stagiaire.
Want ze zorgt ervoor dat alles vlot verloopt en dat er niemand met problemen zit.
Zo ben ik al helemaal klaargestoomd voor de proeven.
Eva, 11jaar klas 6b.

vrijdag 15 januari 2016

De stage door de ogen van een leerling

Niet alleen wij - de studenten - maar ook de leerlingen zijn bezig met wat zich allemaal in en rond de klas afspeelt. Daarom vroegen wij aan Ismaël om kort te noteren wat hij van de lessen vindt en wat hem bijblijft.

We hebben een korte wandeling gemaakt deze week. In de straten gingen we op zoek naar regels / afspraken. Die afspraken hebben we dan ook in de klas besproken. Er zijn verschillende voorbeelden van afspraken: Belgische wetgevingen, klasafspraken, verkeersreglementen... 

Op een maandag hebben we dan in groepen gewerkt. Wij mochten eerst naar een bepaalde plek in de school gaan (bv. de speelplaats, toilet...) en daar moesten we dan een opdracht rond die te maken had met poëzie. 

Vandaag, vrijdag, hebben we ons eerst nog wat voorbereid op de proeven die maandag starten. We maakten een rekenbundel om alles nog eens te herhalen. Na de speeltijd veranderden wij van klas omdat 6A het smartbord nodig had.

De lessen zijn TOF!

Ismaël, 6B

Hop, hop, hop, week 2 was weer top!

Vrijdagavond. Na een drukke week hebben we even de tijd gevonden om ein-de-lijk opnieuw een update te plaatsen. We hebben deze week allesbehalve stil gezeten. En deze week vatten we maar al te graag voor jullie samen.

Deze week gingen de leerlingen verder met het uitschrijven van hun scenario voor hun film. Ze waren zeer enthousiast en dat bleek ook tijdens het filmen. De leerlingen kwamen naar voren als echte acteurs, kostuums inbegrepen. Een beetje creativiteit en heel veel scheerschuim zorgde ervoor dat de dwergen bij Sneeuwwitje ook hun baard hadden. Het resultaat krijgen de leerlingen - en wij natuurlijk ook - te zien op de première. Deze gaat door op donderdagvoormiddag.

In het thema van wereldoriëntatie zijn wij ook een stap verder gegaan. De vreemde culturen hebben plaatsgemaakt voor "samenleven bij ons." Zo praatten we niet alleen over afspraken in verschillende samenlevingen of groepen (verkeer, gezin, klas...). Vandaag ging het dan over conflicten. Toeval of niet, maar we merkten ook enkele strubbelingen binnen en buiten de klasmuren. Dit kunnen wij als leerkrachten in wording niet zomaar laten gebeuren. Juf Kimberly besloot vorige week al om onder andere met een complimentendoos te beginnen. De leerlingen konden dan complimenten geven aan elkaar. Die lijn wordt vanaf maandag nu ook doorgetrokken in 6B. Op die manier willen we voor een goede klassfeer gaan.

Donderdag en vrijdag stonden er voor de leerlingen 2 volledig nieuwe activiteiten op het programma. Juf Kimberly zorgde voor een poëzieroute. Dat wil zeggen dat ze de leerlingen door activiteiten in de school liet kennismaken met gedichten. Elke activiteit vond plaats op een andere locatie. Die vrijheid konden ze natuurlijk wel appreciëren.
Aan de andere kant - bij juf Ine - stond de les interculturele gerichtheid centraal. 5 dozen met 5 verschillende opdrachten lieten de leerlingen kennismaken met taal. De ene groep ging aan de slag met woordspelingen, een tweede groep met spreekwoorden. Dan had je nog de quiz die leerlingen moesten opstellen over de herkomst van woorden. Een verhaal schrijven zonder te overleggen (elk om de beurt een zin schrijven) en vreemde talen sluiten het rijtje met de opdrachten af.

Wij hopen dat we jullie aan de hand van de foto's kunnen laten meegenieten van onze spetterende week. Maandag staan wij dan opnieuw paraat.

Wordt zeker nog vervolgd...

Juf Kimberly en juf Ine

 

 

                  


                    


vrijdag 8 januari 2016

Wat een week!

Vrijdag 8 januari 2016, 14u55. De school is voorbij en voor het eerst kunnen wij uitblazen en de week op een rijtje zetten. Wanneer we de eerste week in een drietal woorden zouden moeten samenvatten, zou dit het volgende zijn: druk, leuk, buitengewoon!

Maandag zijn we van start gegaan met het nieuwe wero-thema: samenleven in verscheidenheid. Niet alleen het buitenland kwam aan bod, maar ook samenleven in hun eigen klas. Opzoekingswerk over verschillende culturen kon natuurlijk niet uitblijven. De leerlingen maakten hier in groep muurkranten van.

Daarnaast sprong ook ons muzisch project uit de startblokken. De leerlingen maakten kort kennis met de cinema en gingen van start met hun eigen scenario voor een korte (lees: zeer korte) film. Twee groepjes maken ook een digitaal verhaal (een boekverfilming dus) van een sprookje van de gebroeders Grimm. Zij kozen voor 'Hansje en Grietje' en 'Sneeuwwitje.'

Het hoogtepunt van deze week was onze multiculturele kooknamiddag op vrijdag. De leerlingen maakten hier kennis met enkele wereldgerechten / sauzen die ze ook zelf mochten maken. Wat stond er op de menu? Gebakken bananen uit Afrika, Guacamole, Refrito's, salsa en tortilla's uit Mexico en Paratha's uit India.

We wilden jullie deze leuke momenten niet onthouden, en daarom zetten we een aantal sfeerbeelden op een rij.

Nu eventjes uitrusten maandag er weer volle bak tegenaan!

Juf Kimberly en juf Ine

 

 

 


 

vrijdag 1 januari 2016

Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

Een nieuwe klas betekent natuurlijk ook nieuwe leerlingen die ik heel graag wil leren kennen.
De opdracht die ze meekregen was om zich in een rap voor te stellen.
In het volgende filmpje vind je het resultaat terug.


Op naar de volgende stage

Op maandag 4 januari vliegen we er alweer in: stage.
Dit keer staat een teamstage van 3 weken op het programma.
Compagnon van dienst is Kimberly en je vindt ons terug in 6A en 6B.
Op mijn blog zal ook tijdelijk nieuws van beide klassen terug te vinden zijn.

Net zoals vorige stages, probeer ik mijn blog up-to-date te houden zodat jullie op de hoogte blijven van wat er zich in het zesde leerjaar in de Wonderwijzer te Lauwe afspeelt.

Ik wens de andere studenten heel veel succes.

Gelukkig 2016

Bij deze wil ook ik iedereen het allerbeste toewensen in 2016.
 Een jaar vol vriendschap, liefde, geluk en vrede zou zeker niet misstaan.