vrijdag 8 januari 2016

Wat een week!

Vrijdag 8 januari 2016, 14u55. De school is voorbij en voor het eerst kunnen wij uitblazen en de week op een rijtje zetten. Wanneer we de eerste week in een drietal woorden zouden moeten samenvatten, zou dit het volgende zijn: druk, leuk, buitengewoon!

Maandag zijn we van start gegaan met het nieuwe wero-thema: samenleven in verscheidenheid. Niet alleen het buitenland kwam aan bod, maar ook samenleven in hun eigen klas. Opzoekingswerk over verschillende culturen kon natuurlijk niet uitblijven. De leerlingen maakten hier in groep muurkranten van.

Daarnaast sprong ook ons muzisch project uit de startblokken. De leerlingen maakten kort kennis met de cinema en gingen van start met hun eigen scenario voor een korte (lees: zeer korte) film. Twee groepjes maken ook een digitaal verhaal (een boekverfilming dus) van een sprookje van de gebroeders Grimm. Zij kozen voor 'Hansje en Grietje' en 'Sneeuwwitje.'

Het hoogtepunt van deze week was onze multiculturele kooknamiddag op vrijdag. De leerlingen maakten hier kennis met enkele wereldgerechten / sauzen die ze ook zelf mochten maken. Wat stond er op de menu? Gebakken bananen uit Afrika, Guacamole, Refrito's, salsa en tortilla's uit Mexico en Paratha's uit India.

We wilden jullie deze leuke momenten niet onthouden, en daarom zetten we een aantal sfeerbeelden op een rij.

Nu eventjes uitrusten maandag er weer volle bak tegenaan!

Juf Kimberly en juf Ine

 

 

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten