donderdag 28 november 2013

Tot ziens, 4B

4B, ontzettend bedankt voor de leuke periode. Jullie zijn een fantastische klas. Houden zo!

Ik zal jullie missen...

Juf Ine.


Van links naar rechts:
boven: Jill, Pauline,  Noémie, Axelle, Freya, Margo, Laura
midden: Jinke, Achraf, Younes, Remi, Mael, William
onder: Quinten, Theophile, Gaëthan, Loïc, Naowenn, Alix

vrijdag 22 november 2013

Het zeeklaslied

Bij de zeeklassen hoorde een zeeklaslied. Vooraf oefende 4B al even. (De tekst is onderaan dit bericht terug te vinden).
Klik op onderstaande link, geniet en zing mee...

https://plus.google.com/u/0/photos/108438641533426526115/albums/5949138034495389361

                    Op tocht naar de zeeklas.           
                              dididididi        
                    We moeten niet naar school.                                                     
                              dididididi  
                    We hebben onze vrienden bij.
                              dididididi 
                    En dat maakt ons blij.                            
                              dididididi
                                                                                               
                    Als we op het strand gaan spelen.                                                  
                              dididididi                                                                       
                    Zie je zandkastelen.
                              dididididi                     
                    Schelpen nemen we mee.
                              dididididi                                                                                   
                   We stappen in de zee.                                                                              
                    1,2,3,4!                                                                                      

                    Didididididididie (X4)                                                      

                    We gaan naar de vismijn.                                                      
                              dididididi
                    Samen op de tram.          
                              dididididi
                    Er liggen overal boten.
                              dididididi
                    Een zoektocht door de haven.
                              dididididi

                    Frietjes gaan we eten.
                    Hmmm!
                    Dat vinden we plezant!
                    Yeah!

                    We mogen ook naar Nieuwpoort!
                              dididididie
                    Kom maar met ons mee
                    Come on!

                    1,2,3,4!

                    Didididididididie (X4)

                    Op de fuif zingen.
                    We dansen en springen.
                    Zing dan toch zo:
                    Ka-bi-ba-boo

                    1,2,3,4!
                    Didididididididie (X8)

                   Op tocht naar de zeeklas!

Zeeklassen DAG 4: 21 november 2013

De voorlaatste dag in Koksijde. Bij het ontbijt smeerden we ons lunchpakket voor 's middags. We zouden de hele dag op pad zijn.

's Morgens vertrok de bende naar Nieuwpoort. Daar deden we een fotozoektocht. Het hoogtepunt van deze tocht was misschien wel de overzetboot. Zwemmen naar de overkant was geen optie. Op de pier zagen we vissers die al heel wat vingen. Een vriendelijke man was meteen bereid om een groepsfoto te nemen van het groepje waar wij mee op pad waren.

Vanuit Nieuwpoort ging het richting Oostduinkerke. Eenmaal afgestapt stond er ons nog een fikse wandeling te wachten van maar liefst een half uur! De ene kon al wat makkelijker mee dan de andere, maar we zijn er geraakt en dat is het belangrijkste. In de buurt van het Visserijmuseum zochten we nog een eetplaats want je kon de buiken tot in Aalbeke horen knorren. Gelukkig stelde een koppel hun cafeetje ter beschikking waar we ons ondertussen nog even konden opwarmen en de blaas ledigen.

Nadat de honger gestild was en de dorst gelest, konden we eindelijk echt het Visserijmuseum binnen. De 38 leerlingen van het vierde leerjaar werden opnieuw in groepen verdeeld. Elk groepje werd voorzien van een juf in wording. Aan de hand van de vraagjes werd heel het parcours doorlopen. Een mooie afsluiter was het aaien van de vissen. Een echte uitdaging voor de durvers.

's Avonds keerden we terug naar de Midwester. Voor mij was het helaas tijd om terug te vertrekken. Ik moest de volgende dag naar de les.

Een toffe week was voorbij. Je leert de leerlingen op een andere manier kennen. Het gaat er allemaal wat losser aan toe en er wordt heel wat afgelachen.

Slaap zacht, 4B!

Zeeklassen DAG 3: 20 november 2013

De leerlingen waren helemaal ingeduffeld. We zouden richting Doornpanne gaan. Een wandeling van 2 uur stond op het programma. Als we geluk hadden, konden we misschien pony's en ezels zien. We zouden er zelfs dichtbij kunnen geraken. Het was heel erg frisjes, maar dat hield de leerlingen niet tegen. Elk eetbaar besje werd opgegeten, elke duin werd op en af gelopen.

's Middags konden we ons opwarmen aan een lekkere kom soep, gevolgd door vis met puree en broccoli.
Helaas pindakaas, maar de leerlingen kregen ook wat les. Natuurlijk ging alles rond het thema de zee. Het was best wel interessant.

Na het vieruurtje liet het weer het jammer genoeg niet toe om naar buiten te gaan. We bleven gezellig binnen om wat spelletjes te spelen. En dan was het eindelijk zover: hotdogs! Buikje vullen en dan pyjamaatje aan. De kilo's brieven die mama's en papa's gestuurd hebben, werden eerst nog uitgedeeld. Snel de brieven lezen en dan richting 'de cinema'.
De film ten huize De Midwester zou van start gaan. 'Minoes' was een succes.
Moe maar voldaan vielen onze ogen weer dicht. Op weg naar de voorlaatste dag van de week.

Zeeklassen DAG 2: 19 november 2013

7 uur 's ochtends. De eerste kinderen worden stilaan wakker. Hier en daar zijn er nog slapers die wel nog gewekt moeten worden. Wassen, tandjes poetsen en kleren aan. Vooraleer we aan tafel gaan stond er een sportieve opener op het programma.

Na het ontbijt trokken de leerlingen van 4B hun laarzen aan. Warm ingeduffeld gingen we richting strand. En ja hoor, het duurde niet lang vooraleer het eerste plastiek zakje al ging vliegen.
 Met de gids gingen we op zoek naar verschillende soorten schelpen. Naast schelpen hadden wij ook het geluk om een kwal te vinden. Zeer fascinerend.

's Middags stonden er frietjes met vol-au-vent op het menu. We aten ons buikje rond. Na het middageten ging het richting het Duinenhuis. Daar konden de leerlingen halt houden aan verschillende doestations.

Omdat het in de namiddag serieus koud begon te worden, is het programma wat aangepast. We bleven in De Midwester waar de leerlingen nog wat in de tuin konden spelen.
De maagjes begonnen te grollen maar gelukkig stonden de boterhammen al klaar. Na het avondeten speelden de leerlingen eerst nog wat buiten, waarna ze hun gezelschapsspelletjes mochten bovenhalen.
Tijd om de batterijen wat op te laten en dus vertrok iedereen naar zijn bedje.

Zeeklassen DAG 1: 18 november 2013

Op maandag 18 november vertrokken de leerlingen van het vierde leerjaar richting zee. Bestemming: Koksijde, De Midwester. Ikzelf kon 's avonds maar aansluiten door de lessen die nog plaatsvonden in VIVES. Het ontvangst die de leerlingen mij bij mijn aankomst gaven, deed de vermoeiende lesdag meteen vergeten.
De eerste avond was er meteen het avondspel. Warm ingeduffeld en met de zaklamp in de hand trokken we naar de duinen. Cluedo kon beginnen. En wat bleek nu? Justin Bieber heeft iemand vermoord met een bordenwisser in het tuinhuis. 

Voor het slapengaan vertelden juf Elien en juf Charissa nog een verhaal. De oogjes van de leerlingen vielen langzaam dicht, dromend van een volgende dag. 

zaterdag 16 november 2013

Tussendoortjestip

Mijn eerste oefenmomenten zitten er op. Het was hard werken, maar ik ben best tevreden.
Waar de leerlingen zeer tevreden over waren, zijn de tussendoortjes. Die werden met open armen onthaald.

Mijn allereerste tussendoortje was een schot in de roos: HOGER - LAGER.
Alle leerlingen kregen een speelkaart die ze omgekeerd op hun bank moesten laten liggen. Ik nam de eerste kaart uit de doos die ik bij had. Dit was een 7. Ik richtte mij tot de eerste leerling. Die moest raden of zijn kaart hoger of lager zou zijn dan 7. De leerling daarna moest op zijn beurt hetzelfde doen. Was zijn of haar kaart hoger of lager dan de kaart die de persoon voor hem had?

Je kon de opluchting horen toen ze juist gegokt hadden. 

Meer hoefde een tussendoortje niet te zijn.

dinsdag 5 november 2013

Spreukje





Mijn eerste dagje lesgeven

Stress alom deze ochtend. Ik mocht voor de eerste keer les geven. Op het programma stonden de lessen actualiteit en vertellend voorlezen.

Om 10u25 was het eindelijk zo ver. De les actualiteit begon. Zowel mijn interne coach als mijn mentor luisterden aandachtig naar mijn les. De les op zich verliep vlot, hoewel er af en toe nog wat chaotische momenten waren. Helemaal abnormaal was dat niet, het was dan ook groepswerk. Er kwamen heel leuke resultaten naar  voor. Zo heeft elk groepje een tableau vivant gemaakt. Op het einde van dit lesuurtje vroeg ik aan de kinderen wat ze onthouden hebben van de les. Er kwamen heel wat leuke dingen naar voor. De les actualiteit gaf me een goed gevoel. De kop was eraf. De stress minderde dan ook al meteen. 

Voor de les vertellen was het nog even nagelbijten. Pas helemaal op het einde van de dag mocht ik mijn tweede les geven. De opdrachtjes verliepen wat minder chaotisch. Ook bij deze les had ik een goed gevoel.

Mijn tussendoortje was al een even groot succes. We speelden het spelletje 'hoger lager'. Hierbij moesten de leerlingen kunnen gokken of hun speelkaart hoger of lager zou zijn dan de kaart van de leerling voor hen. De leerlingen waren enorm enthousiast. Een intermezzootje is altijd leuk. 

Achteraf gezien was de stress niet nodig. Eenmaal je er staat, loopt alles los. En... een goede voorbereiding is al de helft van uw succes. Moe maar voldaan keerde juf Ine terug naar huis.