vrijdag 22 november 2013

Zeeklassen DAG 4: 21 november 2013

De voorlaatste dag in Koksijde. Bij het ontbijt smeerden we ons lunchpakket voor 's middags. We zouden de hele dag op pad zijn.

's Morgens vertrok de bende naar Nieuwpoort. Daar deden we een fotozoektocht. Het hoogtepunt van deze tocht was misschien wel de overzetboot. Zwemmen naar de overkant was geen optie. Op de pier zagen we vissers die al heel wat vingen. Een vriendelijke man was meteen bereid om een groepsfoto te nemen van het groepje waar wij mee op pad waren.

Vanuit Nieuwpoort ging het richting Oostduinkerke. Eenmaal afgestapt stond er ons nog een fikse wandeling te wachten van maar liefst een half uur! De ene kon al wat makkelijker mee dan de andere, maar we zijn er geraakt en dat is het belangrijkste. In de buurt van het Visserijmuseum zochten we nog een eetplaats want je kon de buiken tot in Aalbeke horen knorren. Gelukkig stelde een koppel hun cafeetje ter beschikking waar we ons ondertussen nog even konden opwarmen en de blaas ledigen.

Nadat de honger gestild was en de dorst gelest, konden we eindelijk echt het Visserijmuseum binnen. De 38 leerlingen van het vierde leerjaar werden opnieuw in groepen verdeeld. Elk groepje werd voorzien van een juf in wording. Aan de hand van de vraagjes werd heel het parcours doorlopen. Een mooie afsluiter was het aaien van de vissen. Een echte uitdaging voor de durvers.

's Avonds keerden we terug naar de Midwester. Voor mij was het helaas tijd om terug te vertrekken. Ik moest de volgende dag naar de les.

Een toffe week was voorbij. Je leert de leerlingen op een andere manier kennen. Het gaat er allemaal wat losser aan toe en er wordt heel wat afgelachen.

Slaap zacht, 4B!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten